onsdag den 16. november 2011

Fødselsdags lagkage..


Denne lækre bombe som fejede benene væk under pigerne.. Ja den var så god, at der var en som spurgte, om det var muligt at få en kage-orgasme, fordi den var så god.. Sikke en kompliment! 

Kagen er inspireret fra Anne au Chocolat og opskriften er magen til hendes. Synes hende kage var så super flot og har villet lave den længe, så TAK Anne! :)


Til chokoladebundene bruges:
  • 300 g sukker
  • 50 g kakao
  • 300 g hvedemel
  • 2 æg
  • 75 g smeltet smør
  • 1 tsk natron
  • 1tsk bagepulver
  • Saft og skal af 1 øko appelsin
  • Ca 3-4 dl kærnemælk
Jeg piskede æg og sukker luftigt, hvorefter det smeltede smør blev tilsat. Derefter kommes skal og saft fra appelsinen i, samt skiftevis siet mel, bagepulver, natron og kærnemælk, til dejen er ens artet. 
Bages i en smurt spring form efter ønsket størrelse på 150-175 grader i 45-70 min (kommer an på størrelse af formen, mærk efter med en kødnål)

Tobleronecremen: laves ved at koge 1/2 l piskefløde og smelte 300 g toblerone deri. Det skal stå koldt min 4-6 timer og piskes stift.
Hindbærmoussen: er 4 dl piskefløde, der piskes meget stift og blandes med 500 g moste hindbær og evt vanille.

Kagen må meget gerne bages dagen inden og opbevares i køleskab, så er den nemmere og flække. Jeg flækkede min kage i 3, hvor jeg kom tobleronecreme på den nederste bund, hindbærmousse på det andet låg og på toppen. Siderne blev smurt op med tobleronecreme så chokoladerørerne kunne sidde fast.
Jeg har pyntet toppen med jordbær, hindbær og blåbær, men andre bær kan sagtens bruges.. 


Nom nom nom .. 

25 kommentarer:

Karli sagde ...

hvor ser den bare GOD ud... Min junoir har snart fødselsdag og jeg tror jeg vil prøve at lave den der... :-)

Rikke sagde ...

Mums! Hvor ser den god ud & hvor er det en skøn blog du har, jeg er bleven fast læser ;)

XoXo Rikke
ImRiley.org

Anne sagde ...

Hej Karli :)
Jeg synes helt klart du skal lave den til juniors fødselsdag, den er virkelig lækkert og folk måber, kan jeg love dig! :)

Anne sagde ...

Hej Rikke :)

Velkommen til, er super glad for at du kan li min blog :)
Jeg vil meget gerne kigge tilbage til din blog, men det bliver lige i morgen, da jeg er på vej ud af døren :)

Sussi sagde ...

Øj den ser smuk og lækker ud :D

Lisbeth Panduro sagde ...

Hold nu fast.. den skal jeg da bestemt lave til på lørdag hvor vi skal holde stor fødselsdag... ;-)

lækre opskrifter du har, der er allerede mange flere jeg skal prøve :-)

Anne sagde ...

Hej Lisbeth :)

Det synes jeg bestemt du skal! :)
Den er slet ikke svær og lave og så ser den bare super smuk ud :)

Og jeg er glad for, at du synes mine opskrifter ser lækre ud :)

Du må hjertens gerne give en melding på hvordan kagen bliver :)

Anonym sagde ...

Den skal bare prøves på søndag. Da min søn så den, sagde han bare "wauoow". Min datter er dog allergisk overfor hindbær - hvad kan bruges i stedet for? Hun kan godt tåle jordbær

Anne sagde ...

Du kan bare skifte hindbær ud med andre bær :)

TrineK sagde ...

Hvor er den smuk - Har nu lavet bundende, og venter på at skulle servere den i morgen.

Håber den smager lige så godt, som den ser ud :-)

TrineK sagde ...

Kan man egentlig bruge frosne hindbær til moussen?

Anne sagde ...

Hej TrineK :)

Jeg glæder mig til at høre hvordan din kage bliver :)
Jeg vil mene at du sagtens kan bruge frosne, start måske med 400 g eller hæld det væreste væske fra, da frosne hindbær har en del væske :)

TrineK sagde ...

Mange tak for svar - Gjorde som anbefalet og det ser rigtig fint ud :-)

Nu mangler den kun pyntet og at blive smagt :-)

Anne sagde ...

Sådan Trine :)
Håber at kagen smagte dejligt :)

Anonym sagde ...

Hej :)

Hvor mange timer før kan man bage denne kage ? :)

Hilsen Julie

Anne sagde ...

Hej Julie :)

Jeg vil nok sige, at man godt kan lave 2 dage i forvejen.
Jeg vil altid anbefale at du bager bundene 1 dag før kagen skal spises, for at de har sat sig.
Fyldet skal også laves 1 dag før den skal spises.
Og det bedste vil være at samle den min. 12 timer før spisning :)

Louise Petersen sagde ...

Hej... Jeg vil rigtig gerne lave kagen til 30 mennesker på min fødselsdag og har tænkt mig at lave en bradepande-størrelse... hvor meget tror du moussen og cremen skal ganges med før det passer? har lidt svært ved at vurdere din kages størrelse på billedet...

Tak for inspirationen

Anne sagde ...

Hej Louise

Jeg vil nok anbefale at du ganger opskrifterne på fyldet med 2,5, så skulle du gerne have nok :)
Hvis du vil være på den helt sikre side, så gang med 3. Men jeg har ikke lavet kagen i en bradepande, så det er også lidt svært for mig at vurdere, da jeg ikke ved hvor mange lag du får ud af kagen..

Louise Petersen sagde ...

Regner med at kagen blir i 3 lag som din i størrelsen 40*40... tænkte selv at gange med 2... men 3 er nok godt!

Anonym sagde ...

Hejsa,
Kan man lave kagen dagen inden den skal serveres?

Anne sagde ...

Hej Anonym

Kagen vil være rigtig god at lave dagen før :)

Anonym sagde ...

Hvis man laver den dagen før, vil det så ikke være en god ide at vente med at pynte den med rørene ? Bliver de ikke bløde natten over eller? :)

Anne sagde ...

Hvis man laver den dagen før, vil jeg kun samle bundene + fyldet i mellem.
Den dag den skal spises vil jeg dække den med frosting + chokolade rørerne :)

Anonym sagde ...

Tak :) hvor mange bær har du brugt til at pynte med?

Anne sagde ...

Åh det kan jeg ikke lige huske. Nok ca 1 bakke blåbær, 1/2 - 1 bakke hindbær og 1/2 bakke jordbær. Men det afhænger jo også af hvor stor formen er, som man bager kagen i :)